Новини

Під посольством Білорусі у Києві збирається мітинг: подробиці “Прямого”

Під посольством Білорусі у Києві збирається мітинг: подробиці “Прямого”

Під посольством Білорусі у Києві збираються люди на мітинг проти порушень, які відбулись, на їх думку, вчора під час голосування.

Про це повідомляє кореспондент “Прямого”.

Громадяни Білорусі висловили протест проти того, що тисячі людей, вчора, 9 серпня під посольством Білорусі у Києві не мали змоги проголосувати, тільки 225 людям вдалось зайти.

Така ситуація склалась через технічні причини. Голосування просувалось дуже повільно, на виборчій дільниці працювала лише одна кабінка, що і стало головним фактором затримання цього процесу.

Також, у людей є запитання, які нині оприлюдненні по голосуванню, адже тут працювали незалежні екзитполи, які показують інформацію, що в розріз відрізняються від офіційних результатів голосування.

(Детальніше дивіться у відео)

Нагадаємо, що Євген Заїчкин, який, за даними ЗМІ, загинув в ході протестів в Мінську, виявився живим.

9 серпня за даними офіційного екзит-полу, перемогу на президентських виборах у Білорусі здобув Олександр Лукашенко, який керує державою вже 26 років. Проте опозиційні екзитполи вказують, що із величезним відривом виграла його опонентка Світлана Тихановська. Чоловіка останньої, Сергія, не допустили до виборів та кинули за ґрати.

Пізніше у відповідь на результати виборів в Білорусі розпочались масові протести.

Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальні справи за фактом масових заворушень і насильства проти міліції. 

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter, Telegram та Instagram.