fbpx

Грошей нам з двома дітьми ледве вистачало. Чоловік працював багато, брав підробітки, але до кінця місяця залишалися копійки. А нещодавно до нас в гості прийшла мама. Ми довго говорили, а потім вона зізналася, що отримала у спадок трикімнатну квартиру в столиці від дядька. Тепер вона 7 місяців сидить вдома, звільнилася з роботи і живе на гроші, які отримує з оренди квартири. Мама хвалилася, що вже відклала чимало грошей і скоро поїде відпочивати за кордон. Я була дуже здивована і засмучена. А ввечері чоловік сказав, щоб я попросила у своєї мами гроші. Я набралася сміливості і зателефонувала їй

Я відразу ж після закінчення школи вступила до столичного університету. На третьому курсі навчання я познайомилася з хорошим хлопцем. Він завжди міг підняти мені настрій і допомагав в складних ситуаціях, виявився дуже хорошою людиною. А через деякий час я зрозуміла, що вже не уявляю своє життя без нього.

Після отримання дипломів ми змогли швидко влаштуватися на непогану роботу і почали орендувати квартиру, щоб жити разом.

Протягом наступних 4 років мій чоловік зміг отримати перше підвищення на роботі. Після цього ми вирішили, що настав час купити квартиру в кредит. Незабаром ми переїхали в нове житло і почали виплачувати кредит. Однак через 2 роки я дізналася, що чекаю дитину, ще й двійню. Чесно кажучи, ми з коханим були тільки раді такому збігу обставин, оскільки щиро хотіли стати батьками. Згодом стало очевидно, що нашій родині не вистачає грошей, при чому досить суттєво. Всі фінанси повністю йшли на кредит та дітей. Чоловік мій збирався шукати підробіток, а я планувала раніше вийти на роботу з декрету, а дітей ще маленькими влаштувати в садочок.

Однак нещодавно до нас в гості приїхала моя мама. Ми з нею не часто спілкувалися, але після народження онуків вона вирішила, що зобов’язана їх хоча б побачити. Після того як вона познайомилася з близнюками я повела її на кухню, щоб пригостити чаєм. Під час розмови вона зізналася мені, що недавно в її житті відбулася дуже радісна подія. Їй у спадок дісталася трикімнатна квартира в столиці від дядька, з яким вона вже давно не спілкувалася. Виявилося, що моя мама вже сім місяців тому звільнилася зі своєї роботи, вона сидить вдома і живе за рахунок здачі цієї квартири в оренду. Більш того вона вже встигла зібрати грошей і збирається в наступному місяці поїхати на відпочинок в Іспанію.

Чесно кажучи, я була і здивована, і засмучена водночас від таких новин. Мене щиро здивувало, що мама до цього нічого мені не говорила про отриману нещодавно спадщину. Увечері я розповіла про це своєму чоловікові. Через деякий час він запропонував поговорити з мамою, щоб вона допомогла вирішити наші фінансові труднощі.

Чоловік пропонував, щоб мама віддавала половину доходу від здачі квартири на виплату нашого кредиту по квартирі. Другий варіант полягав в тому, щоб продати цю трикімнатну квартиру і купити двокімнатну, а грошову різницю віддати нам, щоб ми швидше виплатили кредит.

Наступного дня я розповіла мамі про наші фінансові труднощі і скромно попросила нам хоч чимось допомогти. Потім розказала їй два варіанти, які ми з чоловіком придумали. Однак вони усі два категорично не влаштували мою маму. Вона сказала, щоб ми самі вирішували свої проблеми і не розраховували на її допомогу. Каже, що вона повинна встигнути побувати ще в багатьох країнах, тому їй зараз теж дуже потрібні гроші.

Після розмови зі своєю мамою я ще більше засмутилася. Рідна мати хоче красиво жити, але не готова допомогти своїй доньці і внукам в скрутну хвилину. Чому і коли вона стала такою чужою та байдужою до нас? Адже вона теж старіє і незабаром їй теж буде потрібна наша допомога.

Передрук без гіперпосилання на Ukrainians.Today суворо заборонений!

Фото ілюстративне – pixabay.

You cannot copy content of this page