Голова Держлісагентства на Закарпатті був неприємно вражений ситуацією з переробкою деревини і каратиме за "сімейний" бізнес (ФОТО)

А також називає провокацією дзвінки директорам лісгоспів з пропозиціями перераховувати на картку кошти для "покращення матеріального стану новопризначеного Голови"

Голова Держлісагентства на Закарпатті був неприємно вражений ситуацією з переробкою деревини і каратиме за "сімейний" бізнес (ФОТО)

Наприкінці минулого тижня нещодавно призначений головою Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович відвідав Закарпатську область, де, як повідомляє, зустрівся з головою Закарпатської ОДА Олексієм Петровим, оглянув декілька лісгоспів, поспілкувався з громадськими активістами та лісівниками.

Як констатує очільник Держлісагентства на підставі " живого спілкування з людьми", "працівникам лісової охорони сьогодні соромно одягати формений одяг, адже люди одразу скажуть, що злочинець...Тому поставив завдання, щоб кожен лісівник, перебуваючи на своєму службовому місці, зрозумів: в Українських Карпатах потрібно змінити форми і способи господарювання у лісах."

На думку В.Кузьовича, "з часом у Карпатах ми повинні відмовитися від суцільних способів проведення лісозаготівлі. Звичайно, враховуючи ситуацію з необхідністю проведення санітарних заходів у всихаючих смерічниках."

"Через неможливість тривалішого перебування в області, відвідав лише два лісгоспи – Мукачівський і Свалявський. Організація роботи у цехах переробки деревини мене неприємно вразила. За ігнорування норм охорони праці низку відповідальних працівників притягнуто до дисциплінарної відповідальності з рекомендацією звільнення головного інженера з посади. За два тижні директори лісгоспів мають доповісти про усунення проблем і тоді будуть прийняті подальші управлінські рішення", - розповів В.Кузьович. І повідомив, що "після призначення нового начальника Закарпатського обласного управління лісового і мисливського господарства ми будемо разом працювати над заповненням вакансій керівних посад лісогосподарських підприємств області."

Як наголосив голова Держлісагентства, "існує парадокс, що приватні підприємці (ФОП), які працюють з лісгоспами, у своїй діяльності успішні, а державні підприємства – чомусь не успішні. Якщо мені стануть відомі підтверджені факти ведення сімейного бізнесу на державних підприємствах, то які б заслуги людина не мала перед галуззю – вона буде звільнена з посади."

За інформацією В.Кузьовича, після його візиту "директорам лісгоспів почали телефонувати нібито з Держлісагентства і пропонувати перераховувати на картку кошти для "покращення матеріального стану новопризначеного Голови". Як стверджує керівник Держлісагентства – "це абсолютна провокація, працюють аферисти". І попередив, що якщо йому "стане відомо, що хтось відгукнувся на такі "пропозиції" - буде звільнений з роботи".

В.Кузьович продовжує "вірити у чесних лісівників Закарпаття" та сподівається, що якщо через деякий час, коли знову повернеться на Закарпаття, буде говорити вже про позитивні зміни.

11 серпня 2020р.

Теги: Держлісагентство, Кузьович

Коментарі

Нік 2020-08-11 / 16:45:01
А голова лісгоспу сів у джип і болт положив на ці бесіди, як давали тткати так і будуть давати...

Іван 2020-08-11 / 08:57:34
...Звільнив головного інженера,чи там подав пропозицію на звільнення.Тать ото як усе-кому медалі вішати?-Звичайно, шефови!А кого ботов за усілякі біди у господарстві бити?Звичайно,головного інженера!Но вто так,до слова.А загалом потрібно міняти усю "лісну"верхушку,бо зажерлися "зеленню" донесхочу.І чхати вни хотіли на всілякі там "Но-но,так не мож,не файно.Усі вас обзиваут злодіями і хапугами,ото є ганьба" і т.д.У цієї братії,як і у митників позад "зелені" давно уже атрофувалося відчуття сорому і людської гідності.

правда 2020-08-11 / 08:28:40
відвідав самих злодійкуватих директорів, які на лісові заробили мільйони доларів, аморальні люди, най би подивився на іх бізнес, зокрема Дуфинця у Вовчому та мало би очі приоткрив, але злодіі і далі будуть на посадах, бо нич ся не міняє

бардак сама держава створила 2020-08-11 / 06:30:41
а де контролюючі органи, інспекція праці, пожарники і т.д.

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 3
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 7
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини