Словаччина вислала із країни трьох російських дипломатів

 

Словаччина видворила трьох російських дипломатів через зловживання візами, виданими в консульстві у Санкт-Петербурзі. Вони мають покинути країну протягом тижня.

Про це у вівторок, 11 серпня, інформує “Радіо Свобода” із посиланням на керівника відділу преси Міністерства закордонних справ і європейських справ Словаччини Юрая Томага.

За словами Томага, російські дипломи зловживали видачами віз через словацьке консульство у Санкт-Петербурзі внаслідок якого на території Словаччини стався “серйозний карний злочин”.

Про який саме злочин йдеться, Юрай Томага не повідомив.

Словацькі служби безпеки наголосили, що діяльність трьох російських дипломатів суперечила Віденським домовленостям про дипломатичні відносини.

“Ми не можемо назвати прізвища працівників російської дипломатичної місії, водночас підтверджуємо, що було ухвалене рішення щодо видворення трьох працівників представницького відомства Російської Федерації у Словаччині”, – зазначив Томага.

Ймовірно, причиною видворення російських дипломатів може бути підозра у шпигунстві.

Нагадаємо, нещодавно Чехія оголосила двох російських дипломатів персонами нон ґрата.

Читайте також:
Болгарія висилає двох російських дипломатів через підозру в шпигунстві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна