Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Forbes назвав найвисокооплачуваніших акторів року: попри кризу на десятьох заробили понад пів мільярда доларів

Американський актор, продюсер та реслер Двейн Джонсон на прізвисько Скеля знову очолив рейтинг найвисокооплачуваніших акторів року за версією журналу Forbes. Загалом він заробив $87,5 млн, що менше, ніж минулого року, на $1,9 млн.

Про це йдеться у відповідному рейтингу видання, яке опублікували 11 серпня.

Зазначається, що Джонсон тільки за зйомки у серіалі «Червоне сповіщення» (Red Notice, 2020 року), який вийде на стрімінговому сервісі Netflix восени, отримав $23,5 млн. Крім того, значний дохід актору приніс спонсорський контракт з американським виробником спортивного одягу Under Armour.

Друге місце в списку займає канадець Раян Рейнольдс, який за 12 місяців заробив $71,5 млн. Видання пише, що це стало можливим завдяки зйомкам у тому ж таки серіалі від Netflix «Червоне сповіщення» і у фільмі «Шестеро поза законом» (6 Underground, 2019 рік), який вийшов у прокат у грудні 2019-го.

Замикає першу «трійку» американець Марк Волберг, який зіграв у стрічці «Правосуддя Спенсера» (Spenser Confidential, 2020 рік), а також був продюсером документального мінісеріалу «МакМільйони» (McMillions, 2020 рік).

У десятку також потрапили: Бен Аффлек ($55 млн), Він Дізель ($54 млн), зірка індійського кіно Акшай Кумар ($48,5 млн) і творець бродвейських мюзиклів Лін-Мануель Міранда ($45,5 млн), Вілл Сміт ($44,5 млн), Адам Сендлер ($41 млн) і Джекі Чан ($40 млн).

Forbes рахувало зароблені гроші за період з 1 червня 2019 року по 1 червня 2020 року.

А криза у кіноіндустрії та закриті кінотеатри не завадили?

Секрет криється у Netflix. Загалом десять найвисокооплачуваніших акторів за останній рік заробили $545,5 млн, і більше як четверта частина цієї суми виплачена їм стрімінговим сервісом.

Один Адам Сендлер отримав від Netflix $31 млн (75% від всього свого заробітку). Він взяв участь у чотирьох фільмах, про які домовився ще у 2014 році.

Двейн Джонсон, який очолює рейтинг два роки поспіль, отримав від Netflix $23,5 млн. Ще $85 млн Netflix заплатив Раяну Рейнольдсу, Марку Волбергу, Бену Аффлеку та Віну Дізелю.