Тихановській у Литві надали статус гості, житло та охорону

Тихановській у Литві надали статус гості, житло та охорону

Укрінформ
Кандидату в президенти Білорусі Світлані Тихановській, у якої є річна віза на перебування в Литві, уряд цієї країни надав статус гості та житло з охороною. Тихановська перебуває в ньому разом зі своїми дітьми.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Delfi з посиланням на главу МЗС Литви Лінаса Лінкявічюса.

«У неї (Тихановської, - ред.) була національна віза Литви, це означає, що вона може перебувати в Литві протягом року без обмежень, і, мабуть, це визначило її вибір виїхати до Литви», - сказав Лінас Лінкявічюс на пресконференції .

За його словами, Тихановська перебуває у наданому державою житлі, у неї статус гості, їй надано охорону. Як відомо, діти кандидата у президенти приїхали до Литви раніше, Тепер Тихановська возз'єдналася з ними. У Литву також приїхала глава її штабу Марія Мороз, також разом із дітьми.

Читайте також: "Не було вибору": штаб Тихановської повідомляє, що влада вивезла її з країни

11 серпня кандидат у президенти Білорусі Тихановська виїхала з Білорусі до Литви, після чого в мережі з'явилося відео, де вона закликає демонстрантів не виходити на акції протестів. У штабі Тихановської вважають, що така заява була зроблена під тиском. Пізніше в Литві Лінас Лінкявічюс заявив, що у Тихановської не було вибору залишитися в Білорусі, який був би сумісним зі свободою.

Читайте також: Тихановська могла записати відеозвернення у будівлі ЦВК - штаб

Як повідомлялося, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За оголошеними ЦВК попередніми результатами, чинний президент Олександр Лукашенко набирає 80,23%, у опозиційного кандидата Світлани Тихановської - 9,90% голосів. Вона не визнає цих результатів і подала скаргу до ЦВК Білорусі.

Читайте також: Тихановська “з папірця” закликала білорусів не виходити на протести 

У ніч на понеділок, 10 серпня, білоруські силовики затримали близько 3 тисяч осіб під час акцій протесту, які виникли після голосування на виборах президента.

У ніч на вівторок протести в Мінську продовжилися, силовики знову розігнали протестувальників і зачистили всі місця протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-