США скоротять військовий контингент в Афганістані

 

Сполучені Штати повідомили союзникам про подальше скорочення чисельності американських військових в Афганістані в рамках миротворчої місії НАТО “Рішуча підтримка”.

Як передає Der Spiegel у вівторок, 11 серпня, із посиланням на Міноборони та МЗС Німеччини, до листопада американські підрозділи в Афганістані скоротять майже на п’ять тисяч осіб.

Ця інформація була передана адміністрацією США за неофіційними каналами союзникам по НАТО в червні. До середини червня Сполучені Штати скоротили кількість військовослужбовців в Афганістані до 8,6 тис. осіб.

“Критичні можливості США, як і раніше, перебувають в розпорядженні (учасників миротворчої місії, – “Н”)”, – йдеться в документі.

Уряд Німеччини вважає, що розміщений на півночі Афганістану контингент бундесверу зможе без значних обмежень продовжувати свою місію.

Про скорочення американського контингенту в Афганістані заявив минулого тижня і міністр оборони США Марк Еспер.

Читайте також:
США припинять дислокацію морпіхів у Норвегії, розміщених для стримування РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна