Байден визначився з кандидатурою свого віцепрезидента

Середа, 12 серпня 2020, 08:59

Кандидат у президенти від Демократичної партії США Джо Байден оголосив про свій вибір темношкірої сенаторки Камали Гарріс в якості віцепрезидента у разі перемоги на виборах.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

З огляду на соціальні хвилювання щодо расової несправедливості, які прокотилися США в останні місяці, Байден відчував постійно зростаючий тиск на вибір темношкірої жінки як свого віцепрезидента. Гарріс також є першою американкою азійського походження у президентських перегонах.

В особі Гарріс, 55-річної сенаторки від Каліфорнії, яка сама балотувалася в Білий дім, Байден набуває досвідченого політика, вже випробуваного жорсткими умовами президентської кампанії 2020 року.

Байден у своєму Twitter назвав Гарріс "безстрашним борцем за маленьку людину і одним з кращих державних службовців країни". Гарріс у свою чергу заявила, що Байден може "об'єднати американський народ, тому що він провів своє життя, борючись за нас".

Гарріс, яка стала лише другою чорношкірою жінкою-сенатором США в історії, коли була обрана в 2016 році, може допомогти в мобілізації афроамериканців, найбільш лояльного електорату Демократичної партії. Чотири роки тому перше падіння явки чорношкірих виборців за останні 20 років сприяло програшу демократки Гілларі Клінтон Трампу.

Президент Дональд Трамп сказав, що він "трохи здивований" тим, що Джо Байден вибрав Гарріс з Каліфорнії в якості свого напарника

Трамп накинувся на Гарріс за те, що вона допитувала Бретта Кавано за звинуваченнями в сексуальних домаганнях під час слухань в Сенаті за його затвердження  до Верховного суду.

"Я думав, що вона була найгіршою, найжахливішою, найбільш неповажною з усіх у Сенаті США", - сказав Трамп.

Читайте також Пошук другої леді: чому Байден затягнув із вибором свого віцепрезидента

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.