Реклама

СБУ затримала організатора схеми розкрадання майна зерна з Держрезерву

Служба безпеки України викрила високопосадовця однієї із хлібних баз Держрезерву, який створив умови для розкрадання понад тисячі тонн державних запасів зерна. До оборудки він залучив представників кримінальних кіл РФ.

Про це інформує Служба безпеки України.

«За попередніми даними слідства, посадовець намагався налагодити схему незаконної реалізації держрезервів зерна афілійованим комерційним структурам. Для цього фігуранти підробили документи щодо нібито відвантаження пшениці для зберігання на складах хлібної бази», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що правоохоронці затримали посадовця разом із спільником, громадянином РФ, під час одержання мільйона гривень хабара за протиправну реалізацію 1,3 тис. тонн пшениці на загальну суму 8 млн грн.

«Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам підозр за ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 190 (шахрайство) і ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України та обрання останнім запобіжного заходу», — підкреслили в СБУ.

Нагадаємо, в Україні пропонують замінити Держрезерв аналогічним відомством з меншими запасами.



Поділитись

 

Стежте за головними новинами агробізнесу в Україні та світі на Agravery.com , на сторінці Facebook , у Telegram або підпишіться на нашу розсилку, відправивши лист з темою "Розсилка" на [email protected] .

 

Тільки зареєстровані користувачі можуть коментувати

Увійти Зареєструватися

Comments (0)

Реклама
Реклама
Реклама