Мешканка Мінська Лілія Ахремчик описала звірства білоруського ОМОНу під час розгону протестувальників і заявила, що Олександр Лукашенко "розв'язав війну проти білоруського народу". Про це Лілія написала на своїх сторінках у Facebook та Instagram.

Читайте Знай в Google News!

ОМОН закидає громадян світлошумовими гранатами, застосовує гумові кулі "з якоюсь пекельною начинкою, яка розриває тіло", пускає сльозогінний газ.

"Люди просто стоять, плескають і скандують "Жыве Беларусь". А потім налітають омонівці. Як ці тварі б'ють своїх же співгромадян! Люди, це так страшно! У них немає ні краплі жалості, нічого людського, це фашизм чистої води. Вони нападають уп'ятьох-ушістьох на людину і калічать її. Ми плачемо цілодобово, а ввечері виходимо..." - поділилася активістка, запевнивши, що серед протестувальників немає "бойовиків".

Місцева мешканка також розповіла, як омонівці вчиняють з "незгодними", не шкодуючи ні старих, ні жінок, ні дітей.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Протести в Мінську, фото svoboda.org
Протести в Мінську, фото svoboda.org

"Вони б'ють жінок, не дивлячись на вік, вони б'ють у кров підлітків, ламають кістки... вони хапають і б'ють людей у дворах, взагалі не заморочуючись законністю і причетністю людей. Просто всіх підряд хапають. І при цьому кажуть: "Хотіли змін? Отримуйте!". Одній дівчині в бусі омонівець відбивав кисті рук і примовляв: "Все одно нікому скаржитися". Іншу дівчину тягли за волосся по землі. Вони б'ють і кидають в автозаки дітей!!! Схоже, їм дали абсолютний карт-бланш", - заявила дівчина.

За словами Ахремчик, Лукашенко розв'язав геноцид проти власного народу. При цьому державні ЗМІ повідомляють, як чудово пройшли вибори. Активістка переконана, що перемога президента сфальсифікована і він не набрав потрібної кількості голосів.

"Ті ділянки, що порахували чесно, виявили, що у Лукашенка від 5 до 13 відсотків. Він намалював собі 80! Люди обурені. За два дні заарештовано близько п'яти тисяч осіб, а може і більше. У народі говорять про вісьмох загиблих по країні. МВС спростовує, але свідки бачили! Медикам заборонено говорити правду. Вони тільки просять це зупинити, тому що такі травми в мирний час неприпустимі", - додала Лілія.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, постраждалі на протестах розповіли про пережите в Мінську: "Влаштували Північну Корею".

Як повідомляв портал Знай.иа, у Білорусі показали "концтабір", де тримають протестувальників: "Чекає всю країну".

Також портал Знай.иа писав, що лікарі в Білорусі побачили побитих на протестах і сторопіли: таких випадків не було за всю практику.