Кримінал (Відео)

Бій за врожаї: в поліції роз’яснили ситуацію з конфліктом на полях Прилуччини (Відео)

Конфлікт у селі Івківці Прилуцького району спричинив сутички між поліцією та селянами. Цьому передувала зміна директорів державного підприємства, якому належать місцеві поля.

«5 червня 2020 року Прилуцькою місцевою прокуратурою було внесено дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 ККУ за фактом розтрати державного майна службовими особами ДП «Івківці» шляхом продажу у 2002 році прав незавершеного виробництва сільськогосподарських культур за ціною формованої собівартості»,- Євген Гончаров, заступник начальника ГУНП у Чернігівській області.

Як повідомив Євген Гончаров, це кримінальне провадження було спрямовано на розслідування до Прилуцького відділу поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Седневі незаконно віддали землі у приватну власність

«На виконання ухвали Прилуцького районного суду з метою недопущення втрати врожаю поліцією було забезпечено його збір, зважування та передачу для зберігання керівництву ДП «Івківці». Наразі матеріали кримінального провадження направлені до управління Північного офісу Державної аудитслужби Чернігівської області для проведення аудиторської перевірки державного підприємства»,- Євген Гончаров, заступник начальника ГУНП у Чернігівській області.

Остаточні рішення щодо кримінального провадження ухвалюватимуть тільки після проведення перевірки. У поліції також повідомили, що в день конфлікту співробітники правоохоронних органів діяли у правовому полі.

«Це майно належить державі, а не окремим категоріям громадян чи фізичних або юридичних осіб. Тому всі дії поліції були скеровані саме на дотримання та забезпечення громадської безпеки публічного порядку на території полів, де проходив збір врожаю, дотримання виконання ухвали суду, щоб не було допущено втрат урожаю. А також щоб забезпечити його схоронність»,- Євген Гончаров, заступник начальника ГУНП у Чернігівській області.

Наразі правоохоронці контролюють ситуацію на полях. Тут завершується збір озимих. На урожай накладено арешт.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button