fbpx

Десь через два тижні після весілля, мені почав дзвонити мій син і просив приготувати щось йому поїсти. Ввечері після роботи він забігав до мене і їв з таким апетитом, наче тиждень його не годували. А потім став розповідати, як вони живуть з дружиною. Після цієї розмови, я вирішила піти до невістки, щоб серйозно поговорити з нею, поки сина не було вдома

Нещодавно, кілька місяців тому мій син зіграв весілля. На мій погляд, він вибрав собі в дружини дуже молоду і  зовсім не готову до сімейного життя жінку. Я його просила не поспішати з вибором, і краще придивитися до неї, але він вчинив по-своєму, зовсім мене не слухаючи.

Дівчині зараз 22 роки, а моєму синові 31. Я не маю нічого проти такої різниці у віці, але ж завжди потрібно шукати собі пару приблизно одного віку, щоб не було ніяких розбіжностей і непорозумінь. Вони зустрічалися до цього 2 роки, ніколи при цьому не жили разом.

Я говорила своєму синові, що нічого доброго з цього не вийде – його обраниця ніколи не жила окремо від батьків, і тому не вміє самостійно займатися господарством, сумніваюся, що вона їсти сама може приготувати. Так і вийшло.

Десь через два тижні після весілля, мені почав дзвонити мій син і просити щось йому приготувати поїсти. Спочатку він не зізнавався, що в їх молодій сім’ї є якісь проблеми – говорив, що просто скучив за моїми стравами. Але якось одного разу, вечеряючи у мене, він розповів, що його Марина нічого не вміє і не хоче робити по дому: ні прибирати, ні готувати.

Виявилося, його дружина – прихильниці правильного харчування, тому може тижнями харчуватися гречкою і приготованою на пару рибою. Єдине, що у неї добре виходить приготувати – це яєчня і звичайні макарони з сиром, але син ними швидко переситився, йому це все набридло їсти. У прибиранні його дружина теж не найкраща господиня: посуд миє тільки в посудомийці, і не миє підлогу вручну, у них в дома є робот-пилосос, але одного його для наведення порядку недостатньо.

Після цієї розмови зі своїм, я приходила до них у гості і намагалася поговорити з цією жінкою, але це не принесло ніякого результату. Вона стоїть на своєму, і доводить мені, що всі мої рецепти шкідливі, і що більшість страв зараз можна купити в напівготовому вигляді, навіть не стоячи годинами на кухні. На рахунок прибирання моя невістка сказала мені, що у неї немає часу, щоб часто прибирати вдома – вона вчиться в інституті і підробляє вдома майстром з манікюру.

Зрозумівши, що особливої ​​користі, як від господині, від дружини зовсім немає, син став просити мене допомагати їм з прибиранням і готуванням за гроші. Він сказав, що платитиме мені, але це якось не по-людськи. Невже жінки зараз настільки розлінились, що не можуть викроїти кілька годин на день, щоб прибрати в будинку і порадувати коханого чоловіка чимось смачненьким хоча б ввечері після роботи? Що ж тоді буде, якщо у них на світ з’явиться маленьке дитятко? За моїх часів не було всієї тієї побутової техніки, що є у моєї невістки, але я виконувала всю роботу по дому, ніколи ні на що не нарікаючи, адже розуміла, що все роблю для своєї сім’ї. Не розумію, чому вона вирішила вийти заміж, якщо їй самій досі нянька потрібна, і вона не може нічого зробити самостійно.

тепер навіть не знаю, як допомогти своєму синові.

Передрук без гіперпосилання на Ukrainians.Today суворо заборонений!

Фото ілюстративне – pixabay.

You cannot copy content of this page