Суспільство

В районі Шестовиці у Десні шукають снаряди (Фото)

Аби запобігти виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних з вибухами боєприпасів часів минулих війн, загибелі й травмування людей від них, а також забезпечення безпеки населення, його життєдіяльності на забруднених вибухонебезпечними предметами територіях, у 2020 році фахівцями Управління ДСНС України у Чернігівській області було розроблено план виконання завдань з протимінної діяльності.

Відповідно до нього з 14 липня фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення розпочали планові роботи з очищення від вибухонебезпечних предметів (розмінування)  лісосмуги площею 12 га, а також акваторії річки Десна неподалік с. Шестовиця Чернігівського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП під Черніговом: четверо постраждалих, двоє з них – неповнолітні

Слід зазначити, що на цій території у вересні 1941 року знаходилась переправа через р. Десна, яка перебувала в зоні активні бойових дій. Тож ще у 2019 році піротехніки ДСНС провели технічне обстеження й підтвердили наявність на ній вибухонебезпечних предметів.

Станом на 13 серпня в ході проведення робіт рятувальники обстежили понад 1,5 га території лісосмуги і акваторії водойми, виявили та знищили у встановленому порядку 15 артилерійських снарядів, 13 мінометних мін, а також 22 ручні гранати часів Другої світової війни.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

У ДСНС в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button