Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Студенти та випускники КНУ імені Тараса Шевченка закликають позбавити Олександра Лукашенка звання Почесного доктора КНУ. Про те, що президент Білорусі з листопада 2009 року й донині має це звання, УНІАН повідомила директорка Центру комунікацій КНУ Олена Добржанська.

Ініціювала позбавлення Лукашенко цього звання випускниця філософського факультету КНУ ім. Тараса Шевченка Олена Нікуліна.

«Згадалося, що Лукашенко має титул Почесного доктора від моєї першої alma mater, Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Не знаю чи університет коли-небудь скасовував це звання. Якщо ні, то Лукашенко мав би стати першим таким випадком. Диктатор, який зневажає принципи демократії та права людини, не може мати звання Почесного доктора нашого університету та бути частиною нашої академічної спільноти», — пише вона.

Пізніше на сторінці випускниці КНУ з’явився і текст звернення.

На запитання УНІАН, чи планують в університеті позбавити Лукашенка звання Почесного доктора, Добржанська відповіла, що наразі рішення не переглядали.

Фото обкладинки: Радіо Свобода

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button