До дня молоді Суспільне поспілкувалося з дизайнеркою Мариною Тертишник. Черкащанка у свої 24 розробила проєкти еко-кафетерію, кінотеатру, бібліотеки та багато іншого. Один із них мріє реалізувати в рідних Черкасах.


За словами дівчини, планувала пов’язати життя з медициною, але після закінчення коледжу зайнялася дизайном. Перші дизайнерські спроби були ще в дитинстві, коли робила будиночок для ляльок. Нині ж, щоб створити один із таких макетів, необхідно провести за комп’ютером не одну годину і ретельно прораховувати деталі.

“Все повинно підходити людям. Іноді не все збігається, але тоді починаю коригувати і виправляти”, – розповіла дизайнерка.

Поки що великих замовлень на розробку і проектування дизайну не було. Але в планах Марини – створити щось для рідного міста. Із конкретною ідеєю ще не визначилася. Дівчина вважає, що усе вийде, якщо йти за своєю мрією.

“Не треба боятися змін та експериментів, бо молодість для того і потрібна, щоб віднайти себе”, – зазначила Марина.

Дівчина сподівається, що через кілька років її проєкти впізнаватимуть не лише в Черкасах, а й в Україні. Але попереду ще багато роботи.