Скажена кішка відправила на карантин цілий район у Рівному

2370 0

Ми у соцмережах:

Безкоштовне щеплення тварин проти сказу проводиться на вулицях Рівного

У Рівному кішка, яку підібрало подружжя на вулиці Соборній, покусала нових господарів. Пізніше виявилося, що у неї був сказ. Тварину довелося усипляти, а в цілому районі міста вводити карантинні обмеження.

Покусаний кішкою рівнянин Іван Барабаш зараз перебуває в Рівненській міській лікарні.

— Кішка на вигляд була домашня та мала травмовані ноги, і їй потрібна була допомога ветеринара, — розповів Іван Барабаш. — Ми звернулися до благодійного фонду «Клуб Лапа». Їй зробили складну операцію на ноги в Луцьку. На другу добу після операції вона почала дивно поводитися: мене подряпала, а дружину вкусила. В неї не було жодних ознак сказу. Наступного дня приїхав до нас ветеринар, і було рішення усипити її. Нам з дружиною зробили щеплення проти сказу про всяк випадок. Зараз перебуваємо під наглядом лікарів, адже щеплення може викликати алергічні реакції, проте вже до кінця тижня обіцяють відпустити додому.

З кішкою контактували 9 осіб, як встановили фахівці Держпродспоживслужби. Дані цих людей передали до Рівненського лабораторного центру. А в цілому районі між перехрестями Соборна — Дубенська, Дубенська — Олени Теліги, Олени Теліги — Вербова, Вербова — Соборна ввели карантинні обмеження.

Начальник міського управління Держпродспоживслужби Анатолій Сасовський пояснив:

— Місця, де перебувала кішка, продезінфікували: квартиру, під’їзд, двір будинку, дві ветеринарні клініки, де вона отримувала допомогу. Також щепили ще одну кішку, яку утримують покусані господарі. Відповідно до карантинних обмежень в районі, де вони встановлені, протягом наступних двох місяців забороняється вивозити домашніх тварин, проводити виставки та ін. Також ми проводимо в цьому районі та сусідніх щеплення домашніх і вуличних тварин. От у вівторок, 11 серпня, наприклад, щепили 59 таких тварин, з яких 25 — кішки.

До слова, у Рівному тільки-но завершилися аналогічні карантинні обмеження, які були запроваджені на Басовому Куті через виявлену там скажену лисицю.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також