Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Приватні перевізники столичних маршруток звернулися до міського голови Віталія Кличка з проханням встановити новий тариф на перевезення пасажирів, а також попросили фінансової допомоги у міста через скорочення пасажиропотоку після карантинних обмежень. Про це стало відомо з листа громадського об’єднання «Асоціація перевізників Києва та Київської області».

У повідомленні зазначається, що пасажиропотік за цей період скоротився вдвічі, зокрема, через потребу проводити дезінфекцію салонів та забезпечувати водіїв засобами особистого захисту. При цьому виручка від перевезень скоротилася у 2-4 рази, вчетверо скоротився і виторг від перевезень, натомість операційні витрати зросли. Це загрожує банкрутством багатьом перевізникам.

Маршрутники скаржаться на те, що столична влада підтримує комунальних перевізників. Так, у 2015-2020 роках місто купувало для КП «Київпастранс» нові автобуси, тролейбуси і трамваї. У той час як приватним перевізникам доводилося купляти все за кредитні кошти: за 5 років придбали 420 маршруток на суму понад 700 млн гривень.

Крім того, місто компенсує комунальному транспорту проїзд пільгових категорій громадян.

Тож перевізники не виключають вимушеного підвищення проїзду в маршрутках. Тому вони просять міську владу надати їм допомогу: серед іншого, компенсувати перевезення пільговиків, встановити економічно обґрунтований регульований тариф та сприяти в отриманні кредитних коштів на закупівлю нових автобусів від міжнародних організацій.

Натомість перевізники обіцяють «значно поліпшити» якість перевезення пасажирів у маршрутках та  направляти всі отримані кошти на закупівлю нового рухомого складу.

Читайте такожМінінфраструктури хоче «поліпшити якість та прозорість пасажирських перевезень». Яким чином?

Обкладинка з сайту: volynnews.com

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button