Слідчі управління ГУНП в Черкаській області спільно зі співробітниками УСР в Черкаській області ДСР Національної поліції України, затримали чотирьох осіб за фактом систематичного вимагання у підприємців та громадян Черкаської області грошових коштів неіснуючого боргу.

Зараз розпочато кримінальне провадження відповідно ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Фігуранти затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Проведеним комплексом негласних слідчих (розшукових) дій правоохоронці встановили ряд епізодів злочинної діяльності зазначених осіб на території Шполянського та Катеринопільського районів.

blank

Учора слідчі, працівники УСР в Черкаській області зі спецпідрозділом БПОП ГУНП в Черкаській області за процесуального керівництва прокуратури Черкаської області, затримали “на гарячому” учасників та 53-річного організатора справи під час вимагання й отримання грошей в місті Шполі. В одного із затриманих вилучили револьвер із набоями.

blank

Дані затриманих встановлені. Це жителі Шполи, 1967, 1972, 1986 та 1989 років народження. Трьох помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Наразі злочинній групі вже повідомлено про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189, одному із членів ще й за ч. 1 ст. 263 КК України. Слідство у справі триває.

blank