Рівненщина покинула «зелену» зону. Територію поділили по-новому, зміни будуть всюди

Уже з понеділка, 17 серпня, у кожному з районів запровадять нові обмеження

Рівненська область і ще дев’ять регіонів України на основі епідемічних даних віднесли до областей зі значним поширенням COVID-19. Таке рішення напередодні прийняла Центральна комісія з питань ТЕБ та НС.

Сьогодні під час засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій на Рівненщині прийняли рішення про карантинні обмеження, які діятимуть вже з 17 серпня впродовж наступних двох тижнів.

Так, до «ЖОВТОЇ» зони потрапили:

 

міста Рівне та Вараш, Березнівський, Володимирецький, Демидівський, Дубенський, Зарічненський, Корецький, Млинівський, Острозький, Радивилівський, Рокитнівський та Сарненський райони.

Для населених пунктів у цих районах забороняється:

  • відвідування закладів соцзахисту;
  • діяльність хостелів;
  • робота розважальних закладів і закладів громадського харчування після 00:00 та до 7:00;
  • проведення масових заходів у закладах громадського харчування у кількості більш як 20 осіб і більше однієї особи на 10 кв. м.

До «ПОМАРАНЧЕВОГО» рівня небезпеки увійшли:

 

місто Острог, Гощанський та Здолбунівський райони.

Тут також діятимуть заборони, встановлені для «жовтого» рівня небезпеки, а ще забороняється:

  • проводити масові заходи за участю більш як 220 осіб і більше однієї особи на 10 кв. м площі будівлі або території, де проводиться захід;
  • діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;
  • відвідування закладів освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;
  • проведення закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім надання допомоги вагітним та новонародженим, онкохворим, паліативної допомоги, інших невідкладних заходів;
  • діяльність спортзалів і фітнес-центрів, крім тих, що приймають відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. м приміщення;
  • приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, оздоровлення та відпочинок дітей за межами зазначеної території;
  • перевезення пасажирів у кількості більш як 50% кількості місць для сидіння;
  • приймання відвідувачів закладами торгівлі і побутового обслуговування населення, крім випадків перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. м площі;
  • надання послуг громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50% посадкових місць у приміщенні закладу.

Три адміністративно-територіальні одиниці Рівненщини віднесли до категорії регіонів з «ЧЕРВОНИМ» рівнем епідемічної небезпеки:

 

місто Дубно, Рівненський та Костопільський райони.

Тут діють заборони, встановлені для «помаранчевого» рівня небезпеки. Додатково забороняються:

  • регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів, крім легкового, службового, або орендованого транспорту закладів в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами, про які поінформовано не менше ніж за два дні Нацполіцію;
  • посадка пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення;
  • відвідування закладів освіти здобувачами освіти;
  • відвідування установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах, крім центрів для бездомних, соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання;
  • приймання відвідувачів у заклади культури, кінотеатри, ресторани, кафе, ТРЦ, спортзали тощо.

 

АЛЕ ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ: робота аптек, банків, пошти, продуктових магазинів, АЗС, магазинів, що торгують засобами гігієни, ветпрепаратами, кормами, с/г продукцією, здійснюють страхову діяльність, ремонт транспорту, ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, діяльність із застосуванням адресної доставки.

Окремо голова ОДА Віталій Коваль доручив облуправлінню охорони здоров’я підготувати лікарні ІІ черги для надання допомоги хворим на COVID-19.

Окрім цього, потрібно дообладнати заклади першої і другої черги усім необхідним медичним обладнанням, медикаментами, засобами дезінфекції та індивідуального захисту. Важливо забезпечити централізовану подачу медичного кисню для 80% ліжок, виділених для інфікованих коронавірусом.

Розуміємо, що людям буде складно повернутися до більш жорстких обмежень. Але ми бачимо ситуацію у світі – на жаль, пандемія повертається. Тому маємо чітко реагувати.

 

Головна задача – вийти з негативних зон і повернутися в «зелену». Якщо ми швидкими і рішучими кроками не зупинимо зростання епідемії, то й навчання 1 вересня доведеться розпочали у дистанційному форматі. Тому закликаю усіх із усією відповідальністю віднестися до відновлення усіх карантинних обмежень, - наголосив очільник краю.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень