fbpx
Сьогодні
19:52 14 Сер 2020

Лукашенко повернув Росії 32 затриманих бойовиків ПВК "Вагнера"

Влада Білорусі передала Росії 32 затриманих бойовиків приватної військової компанії "Вагнера", яких затримали перед виборами.

Про це повідомляє "РИА Новости".

За даними видання, 32 з 33 затриманих бойовиків вже в Росії, ще один залишився, бо він є громадянином Білорусі.

Це означає, що екстрадиції в Україну найманців, які воювали за бойовиків так званої "ДНР" і "ЛНР", очікувати вже не варто.

"32 громадянина Російської Федерації, які були раніше затримані на території Білорусії, перетнули державний кордон Російської Федерації і в даний час знаходяться на території Росії.

33-ій громадянин Росії, який має також білоруське громадянство, залишився на території Республіки Білорусь".Відзначається, що передача бойовиків "здійснена в суворій відповідності з нормами міжнародного права і національного законодавства РФ і Білорусі, в тісній взаємодії органів прокуратури країн", – йдеться у повідомленні Генпрокуратури РФ.

5 серпня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з білоруським колегою,у ході якої попросив Лукашенка передати Україні затриманих бойовиків "Вагнера".

Раніше Лукашенко заявив, що затримані в Мінську росіяни були першими з групи у 180-200 чоловік, яких планували закинути в країну.

Нагадаємо, в кінці липня у Білорусі затримали 32 найманців російської "ПВК Вагнера". Ще одного затримали на півдні країни. Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для "дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії".

Раніше в МЗС Украни заявили: Група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Влада Білорусі відкрила проти затриманих під Мінськом бойовиків російської ПВК Вагнера кримінальну справу про підготовку теракту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: