Затриманих у Білорусі "вагнерівців" повернули Росії

Затриманих у Білорусі "вагнерівців" повернули Росії

Фото: visualhunt.com

Україна повідомила про підозру частині найманців і вимагала видати їх.

Білорусь повернула Росії 32 затриманих бойовиків ПВК "Вагнера", яких схопили у Мінську . Ще один затриманий залишився - в нього білоруський паспорт.

Про це повідомляє пресслужба Генпрокуратури РФ.

Зазначається, що їх повернули в порядку, передбаченому Мінською Конвенцією про правову допомогу та правові відносини. "Компетентні органи Російської Федерації продовжать розбиратися з ситуацією, що склалася навколо цих громадян", - йдеться в повідомленні.

  • У ніч проти 29 липня під Мінськом затримали 32 бойовиків російської приватної військової кампанії "Вагнер", яку називають підконтрольною Кремлю. ПВК нібито мала намір дестабілізувати ситуацію в Білорусі перед президентськими виборами 9 серпня.
  • Росія свою причетність заперечила. Після розмови з Путіним, білоруський президент припустив, що в усьому винна якась "третя сторона".
  • Офіс генпрокурора просив передати Україні найманців і направляв запит про видачу 28 осіб. Серед них - 9 українських громадян. Усім було повідомлено про підозру в участі у терористичній організації. Слідство встановило, що ці особи воювали на Донбасі у складі терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". Шевченківський районний суд їм заочно обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація