Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

«Баварія» вибила «Барселону» з Ліги чемпіонів з рахунком 8:2. Ні, ми не помилились

Мюнхенська «Баварія» розтрощила каталонську «Барселону» у чвертьфіналі Ліги чемпіонів з рахунком, який не вкладається в голові, — 8:2.

Через коронавірус з чвертьфіналу Лігу чемпіонів дограють у форматі одного матчу на нейтральному полі, а не стандартно у двох поєдинках — дома та на виїзді.

Рахунок 8:2 є розгромним і ганебним для такого клубу як «Барселона» і у двоматчевому протистоянні, але програш з таким рахунком в одному матчі — це щось за межею.

У воротах каталонської команди, яка 5 разів вигравала Кубок чемпіонів, 26 разів була чемпіоном Іспанії та має у своєму складі одного з двох найкращих гравців світу (Ліонеля Мессі), розписалися: Томас Мюллер(двічі), Іван Перишич, Серж Гнабрі, Йозуа Кіміх, Роберт Левандовські та Філіпе Коутіньо(двічі). Іронічно, що Коутіньо належить саме «Барселоні», але каталонці віддали його в оренду в Мюнхен, бо були не задоволені рівнем гри.

Можна з упевненістю сказати, що футбольна спільнота надовго запам'ятає 2020 рік, але тепер не тільки у зв'язку з коронавірусом і його впливом на змагання, а й через такий, без перебільшення, історичний матч. Востаннє «Барселона» пропускала вісім голів в одному матчі у 1946 році.

Таке раніше бувало?

Щодо самої Ліги чемпіонів, понад 8 голів в одному матчі у змаганнях не забивали, найбільшу перемогу на груповому етапі здобув «Ліверпуль» у 2007 році у матчі з «Бешикташем» — 8:0.

Саме на стадії 1/4 фіналу найбільш розгромну перемогу у 2007 році здобув «Манчестер Юнайтед» у матчі з «Ромою» — 7:1. До слова, на стадії 1/8 фіналу у 2015 році наш донецький «Шахтар» скуштував 7 голів в одному матчі від тієї ж «Баварії» (7:0).

Загалом подібні рахунки в Лізі чемпіонів ставалися у матчах, де були очевидний фаворит та андердог. В сьогоднішньому матчі зустрічалися імениті та титуловані топ-клуби, саме тому такий результат зовсім неочікуваний, попри те, що «Баварія» все ж таки вважалась фаворитом, а «Барселона» після виходу з карантину грала так собі.

Хто може завадити «Баварії» взяти Лігу чемпіонів?

У півфіналі мюнхенська команда зустрінеться з переможцем пари «Манчестер Сіті» (Англія) — «Ліон» (Франція). В іншому півфіналі зіграють французький «Парі Сен-Жермен» та німецький «РБ Лейпциг».

До речі, вчора ми розповідали, чому вихід «РБ Лейпциг» до такої пізньої стаді ЛЧ є неймовірним досягненням дуже молодого клубу, а також про те, чому у Німеччині клуб з Лейпцига найбільш ненависний серед уболівальників.

І наостанок два слова про двох найкращих гравців сучасності — Ліонеля Мессі та Кріштіану Роналду. Вперше за 14 років жоден з них не зіграє у півфіналі Ліги чемпіонів. Що це, вплив коронавірусу чи перша ластівка присмерку кар'єри двох найвеличніших футболістів сьогодення?