Мер Умані Олександр Цебрій виступає проти приїзду хасидів-паломників в місто. Він записав відеозвернення до президента Володимира Зеленського, нагадавши йому, що він йшов у владу під гаслом «Слуга народу».

 

“Чому зараз ви не чуєте нас? Жителі Умані стурбовані ситуацією паломництва хасидів до Умані, так як переживають за здоров’я дітей. Це буде практично початок навчального року. Для мене як мера і рядового жителя Умані незрозуміла позиція держави. У світі і в Україні зростає кількість інфікованих. А держава приймає незрозумілі рішення. На які засідання комісій державного рівня не був запрошений жоден фахівець нашого міста, що відповідає за питання паломництва. Нас не чують. Або роблять вигляд, що нас не чують, – зазначив мер Умані.

Почуйте нас, пане президенте!”, – зазначив Олександр Цебрій.

Нагадаємо, ще місяць тому мер Умані звертався до жителів міста з пропозицією заборонити паломникам-євреям відвідувати місто в період карантину.

“Уряд прогнозує другу хвилю коронавирусной пандемії саме на вересень. Тому я проти відвідин прочанами нашого міста в цьому році. Уманчане, але я хочу почути вас… Я хочу вашої активності, хочу почути вашу думку. Все буде вирішувати тільки громада”.

Мер зазначив, що в даний час ситуація з поширенням Covid-19 в Умані керована, “але приїзд великої кількості іноземців з різних країн може привести до спалаху коронавірусу в нашому місті”.

“Я сумніваюся, що паломники, які виявили бажання відвідати наше місто, будуть мати довідки про відсутність Covid-19. Я не впевнений, що вони пройдуть обсервацію 14 днів і будуть дотримуватися всіх вимог адаптивного карантину. Хто візьме на себе відповідальність за здоров’я і життя уманчан? “, – пояснив Цебрій свою позицію.