Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Глава ЦВК заявив, що наближені до Офісу президента люди хотіли його відставки. В ОП заперечують таке втручання

Очільник української Центральної виборчої комісії Олег Діденко підтвердив, що наближені до Офісу президента люди рекомендували йому та ще чотирьом членам комісії звільнитися.

Про це Діденко заявив «Українській правді» та «Дзеркалу тижня».

Він розповів, що інформація про зустріч із головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, який начебто вимагав його відставки, відповідає дійсності частково. Зокрема Діденко заявив, що особисто з Єрмаком не зустрічався.

«Можу підтвердити, що від людей, наближених до Офісу президента, мені надходила рекомендація щодо мого звільнення за власним бажанням та звільнення ще чотирьох членів комісії. З натяками про можливі негативні наслідки у разі відмови. Можливо, я помиляюся і щось неправильно зрозумів», — сказав Діденко.

Він також запевнив, що не боїться відставки, але на найвищому рівні з ним це не обговорювали.

В Офісі президента напередодні заявили, що «жодних команд, намагання втрутитися чи іншого подібного спілкування з членами ЦВК не було».

А що з ЦВК?

У вересні 2019 року президент Володимир Зеленський ініціював звільнення всіх Центральної виборчої комісії. Верховна Рада підтримала його та призначила новий склад ЦВК. Більшість нових членів, зокрема і сам Діденко, від монобільшості — «Слуги Народу». Тоді заявляли, що владі потрібна контрольована ЦВК.