Поділитись:

Випускники шкіл із сіл Волині здали гірше ЗНО, аніж міські школярі

Вівторок, 22 вересня 2020, 08:10
Випускники шкіл із сіл Волині здали гірше ЗНО, аніж міські школярі

Випускники шкіл із сіл та селищ міського типу Волинської області отримали нижчі середні бали за результатами зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році, аніж випускники з міст. Такі дані "Конкуренту" вдалося отримати на основі деперсоніфікований даних, які оприлюдив Український центр оцінювання якості освіти.

 Для прикладу, з української мови середній бал становив у міського випускника 152, а у сільського – 144. 8% з міських школярів отримали від 190 балів та вище, у той час, як серед сільських дітей цей відсоток удвічі менший – 4%.

Схожа картина і з інших предметів. З історії України 4% міських випускників отримало понад 190 балів, а двоє мали 200 балів. Серед сільських школярів таких лише близько 2% і жодного 200-бальника. Загалом із усіх предметів немає жодного учня не з міста. А серед міських такі є з фізики, хімії, біології, англійської мови, математики, історії України.

Нагадаємо, що відповідно до аналізу «Конкурента» на основі даних про ЗНО за 2019 рік, випускники міст також склали краще тести, аніж випускники сільських шкіл.

Випускники шкіл із сіл Волині здали гірше ЗНО, аніж міські школярі

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів