Фокін заявив, що через місяць може піти з Тристоронньої контактної групи

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Фокін заявив, що через місяць може піти з Тристоронньої контактної групи

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Заступник керівника делегації України у Тристоронній контактній групі, колишній премʼєр-міністр України Вітольд Фокін може піти з ТКГ, якщо до нього не почнуть прислухатися.

Про це він заявив в ефірі «Українського радіо».

«Якщо я не отримаю підтримку від влади, я буду змушений піти. Хоча знаю, що дуже багато людей будуть розчаровані, тому що мені довіряють і чекають від мене позитивних рішень. Не через те, що мене зараз полощуть у багнюці. Це мене не зламає. Якщо протягом місяця ніхто не вислухає мої окремі пропозиції, то я, мабуть, задумаюсь над цим», — сказав Фокін.

На його думку, в Україні не люблять людей похилого віку. Також Фокін зазначив, що переконався в цьому на своєму прикладі.

«Я в цьому переконався, коли дав згоду на свою участь у ТКГ», — добавил он.

  • Перший прем’єр і заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін 30 серпня в інтервʼю виданню «Страна.ua» заявив, що особливий статус потрібно надати усьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями. Він також виступив за повну амністію для учасників подій на сході. На його думку, такі кроки назустріч Росії підштовхнуть її відмовитися від місцевих виборів на окупованому Донбасі до повернення державного кордону під контроль України.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підкреслив, що заяви Вітольда Фокіна стосовно Донбасу не відповідають національним інтересам України. Офіс президента відреагував на інтервʼю Фокіна, наголосивши, що той «щойно приєднався до переговорного процесу та розбирається з тематикою».