Волинь Новини

У місті на Волині на самоізоляцію можуть піти мінімум шість класів

Мінімум шість класів у Нововолинську може піти на карантин через коронавірус у вчителів. 

Про це у коментарі ІА “Конкурент” розповіла очільниця обласного управління освіти Людмила Плахотна.

За її словами, якщо інформація про коронавірус у педагогічних працівників підтвердиться, освітянам доведеться приймати рішення про дистанційне навчання у декількох школах міста.

Ідеться про ЗОШ №2, 3, 4, 5, 8 та ДНЗ №4, де, за повідомленням ЗМІ, коронавірус підтвердили у вчителів.

“Я теж щойно із медіа це побачила. Річ у тім, що статистику щодо захворюваності дає наш лабораторний центр. Ми на підставі їхньої статистики приймаємо рішення щодо самоізоляції класів і шкіл. Ще з лабораторного центру інформації не було.

Якщо ця інформація сьогодні підтвердиться, то із завтрашнього дня у нас змінюється кількість класів і шкіл на самоізоляції. Все залежить від кількості контактів учителя: якщо вчитель початкових класів – один клас закривається. Якщо вчитель старших класів, і читає у декількох класах, відповідно декілька класів будуть іти на ізоляцію”, – коментує Людмила Плахотна.

За її словами, рішення про ізоляцію класів будуть приймати індивідуально по кожному випадку. Адже, можливо, вчитель захворів два тижні тому. І якщо вже минуло два тижні від моменту, коли вчитель був на роботі востаннє, тоді на дітях це не відображається, пояснює чиновниця.

До слова, в управлінні освіти Нововолинська кажуть, що підтвердити або спростувати інформацію про шість хворих педагогів вони не можуть, бо у них “самостійні заклади освіти, і таку інформацію веде кожен заклад окремо, або лікарня”.  У понеділок, 21 вересня відбулася нарада із керівниками навчальних закладів, але навіть після неї рішення про те, чи відправляти клас на ізоляцію, кожна школа приймає самостійно.

Начальниця міського управління освіти Ольга Лакиш у коментарі нашим журналістам пояснила, що на нараді із директорами шкіл вони обговорили алгоритм дій у разі виявлення коронавірусу в педагогічних працівників або дітей.

“Управління освіти не закриває і не відправляє на самоізоляцію. Відповідно наказу, не відправляє на ізоляцію керівник закладу за рекомендацією лабораторного центру. У разі, якщо 50% класів будуть ізольовані, територіальна комісія прийматиме рішення про закриття закладу”, – коментує освітянка.

За її словами, наразі зі згаданих вище освітніх закладів на дистанційне навчання відправили тільки один клас у школі №8. До того ж навчатимуться дистанційно діти всього три дні, адже тоді збігає двотижневий термін. Проведуть моніторинг, і якщо діти здорові, вони зможуть повернутися до навчання.

Leave a Comment