Захворюваність на коронавірус у Сумах загострюється

Про це заявила на щопонеділковій нараді при міському голові Сум Олександрові Лисенку в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена Чумаченко.


“Показники як у місті, так і в цілому по області продовжують зростати, а навантаження на лікарняну мережу вже перетнуло межі, тому обговорюється питання розгортання додаткових ліжок. Серед тих, хто у найбільшій зоні ризику, – люди похилого віку та особи з серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом, ожирінням та іншими хронічними хворобами, – заявила посадовиця.

Так, за інформацією Олени Чумаченко, у п’ятницю добовий приріст становив 84 особи (на минулому тижні 72), у суботу – 72, що на 19 чоловік більше в порівнянні з попереднім аналізованим періодом.

Із початку проведення ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію хворобу підтверджено у 1777 осіб (1664 дорослих і 113 дітей, +55 за останню добу, одужав один).

На амбулаторному лікуванні наразі перебувають 1203 осіб.

У КНП «Клінічна лікарня № 5» нині лікується 51 особа, 12 з них перебувають у відділенні інтенсивної терапії, 10 – на кисневій підтримці, двоє – підключені до апаратів ШВЛ.

У КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» перебувають 26 дітей, у трьох із них хворобу підтверджено, у 23 – підозра, одна дитина опинилась у відділенні інтенсивної терапії.

Останнього тижня хворобу виявили у 419 сумчан (попереднього – у 307), що становить 68% усіх хворих по області (з них 30 дітей і 14 медичних працівників. Летальних випадків по місту – п’ять, за весь час – 18.

Одужали за останній тиждень 158 хворих (на минулому тижні 123, у тому числі вісім дітей та вісім медичних працівників), а всього з початку квітня – 556 осіб (31,2% хворих).