До України з офіційним візитом прибув віцепрезидент Єврокомісії Боррель

До України з офіційним візитом прибув віцепрезидент Єврокомісії Боррель

Фото: Associated Press

Це перший його візит до України з часу вступу на посаду.

Віцепрезидент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель розпочав свій офіційний візит до України.

Про це Боррель 22 вересня зранку написав у Twitter.

"Розпочав сьогодні свій візит до України із зустрічі з представниками громадянського суспільства та парламенту. Сильні, незалежні й ефективні антикорупційні інституції та судова реформа мають вирішальне значення для задоволення побажань українського народу", - написав він.

Як повідомляє МЗС України, у рамках візиту запланована зустріч із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, під час якої сторони обговорять актуальні питання співпраці між Україною та ЄС, передусім у зовнішньополітичній та безпековій сферах, зокрема у контексті підготовки до 22-го Саміту Україна-ЄС, який відбудеться 1 жовтня 2020 року у Брюсселі.

Зазначається, що за підсумками переговорів запланована спільна пресконференція.

Нагадаємо, 16 лютого, верховний представник Євросоюзу із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз повинен бути готовим втручатися в міжнародні кризи, інакше ризикує тим, що його зовнішня політика продовжить бути паралізованою. 

ЄС проти Лукашенка: Жозеп Боррель під час промови переплутав Білорусь і Україну

ЄС проти Лукашенка: Жозеп Боррель під час промови переплутав Білорусь і Україну

Повʼязані теми:

Наступна публікація