Зараз немає жодних загроз для безвізу з ЄС - МЗС

Зараз немає жодних загроз для безвізу з ЄС - МЗС

Фото: УНІАН

У міністерстві запевнили, що ЄС не піднімає теми зняття безвізовому режиму з Україною

Жодної офіційної інформації про можливий перегляд безвізового режиму Україна не отримувала від представників Європейського союзу, а озвучені заяви - є лише думкою окремих політичних фігур.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

За її словами, зараз немає жодних загроз для безвізу з ЄС. "Україна не отримувала від представників Європейського союзу на офіційному рівні інформацію про перегляд безвізової політики щодо України. Певні заяви, які можуть звучати, це заяви політичних фігур", - сказала Джапарова.

Нагадаємо, раніше представники у Європарламенті застерігають, що Україна може втратити право на вільні подорожі та допомогу ЄС через ситуацію, що склалася довкола призначення голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Попередній її очільник Назар Холодницький написав заяву про звільнення минулого місяця. І неабияке занепокоєння ключових європейських держав і Світового банку викликає процедура обрання його наступника. Робити це має спеціальна комісія.  Прозоре обрання глави САП є однією з умов надання Україні 600 мільйонів євро допомоги. І критерієм, через який можуть зупинити безвіз. 

А на думку президента України Володимира Зеленського, чутки про можливе скасування безвізового режиму для України – безпідставні. Їх поширюють вітчизняні політики, які не мають на це повноважень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація