Із уже відомих кандидатів від ЄС лише двоє діючих депутатів Вінницької міської ради не зрадили Порошенка і його партію.

У суботу, 19 вересня, за участі екс-президента Петра Порошенка, відбулась обласна конференція «Європейської Солідарності», на якій відбулось висунення кандидатів до рад різних рівнів.

Голова міського осередку «Європейської Солідарності» Валерій Камінський та голова обласного осередку – Андрій Гижко представили гостям та делегатам конференції перші п’ятірки до міської та обласної рад.

Кандидати до Вінницької міської ради:

1. В’ячеслав Заремба – історик, волонтер, благодійник. Співзасновник громадської ініціативи «Я люблю Старе Місто». Діючий депутат Вінницької міської ради від «Європейської Солідарності».

2. Юлія Панайотова – педагог із 17-річним стажем, громадська активістка та волонтерка. Засновниця громадської ініціативи «Моє Замостя».

3. Павло Чайковський – фінансиси, керівник напрямку кредитування фізичних осіб на Вінниччині. Голова ОСББ, засновник громадської ініціативи «Вінниця за чисте повітря».

4. Ольга Домбровська – громадська активістка, фахівець у сфері ЖКГ. Голова ОСББ

5. Ярослав Калитюк – почесний президент федерації бойового самбо. Чемпіон світу з універсального бою серед юнаків. Засновник громадської організації «Сильні подоляни».

Ми частенько критикуємо партію Порошенка на Вінниччині, тому що для цього є об’єктивні підстави. Але поодинокі вчинки його соратників у Вінниці заслуговують на повагу.

Як виявилось, із десяти (!) діючих депутатів Вінницької міської ради від “ЄС” не зрадили партії лише двоє: Олег Стукан і В’ячеслав Заремба.

Решта ЄСівців – перевзулись в інші партійні капці.

Подібна ситуація і серед діючих депутатів Вінницької обласної ради. Точна кількість «перебіжчиків» з ЄС в інші партії стане відома лише після реєстрації кандидатів.

Кандидати до Вінницької обласної ради:

1. Іван Спориш – народний депутат 8-го скликання, очолює ПП «Перемога»

2. Олена Верлан-Кульшенко – громадська діячка, волонтерка. Старший виклад кафедри ВНМУ ім.М.Пирогова.

3. Василь Тесьминецький – український борець вільного стилю. Бронзовий призер Чемпіонату світу та Чемпіонату Європи. Заслужений майстер спорту з вільної боротьби.

4. Вікторія Родінкова – професор кафедри інформації ВНМУ ім.М.Пирогова. Членкиня правління європейської аеробіологічного товариства. Завідувачка лабораторії з вивчення алергенних факторів.

5. Василь Паненко – головний лікар Вінницької обласної клінічної лікарні. Педіатр.
Кандидатом на посаду Вінницького міського голови став народний депутат восьмого скликання, відомий у Вінниці громадський діяч, доцент кафедри менеджменту та адміністрування Вінницького торгівельно-економічного інституту, волонтер, благодійник Сергій Кудлаєнко.

Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net