fbpx

Ігор дивився на Надію і не міг відвести погляду. В свої 40 років вона виглядала просто неперевершено. Він думав над тим, як же його кохана сама себе покарала 20-ти роками самотності. Намагався її виправдати, адже душа не вибирає, в кого закохуватися. З цієї подорожі Надія і Ігор поверталися разом, як пара. Чоловікові таки вдалося переконати Надю в щирості своїх почуттів до неї, які не тільки не згасли за 13 років, а, здається, ще більше розгорілися

На фірмі, де працювала Надія, про неї ніхто нічого не знав. Хоча і викликала дівчина неабиякий інтерес у співробітників. На пальці обручки не було, про чоловіка ніколи жодним словом не обмовилася, але мала семирічну донечку, зовсім не схожу на Надію.

Надя була жінкою видною, стрункою, красивою. Мимоволі всі чоловіки на роботі оглядалися в її сторону. А вона ні на кого не звертала уваги. Скромно опускала очі і продовжувала далі робити свою роботу. То ж чоловіки дарма старалися привернути увагу красуні. В принципі, як і жінки, спроби подружитися яких Надя рішуче відкидала. Чим викликала ще більший інтерес до себе.

Одні подейкували, що доньку вона удочерила, бо дівчина зовсім не подібна на неї. Інші казали, що це дитина її непутящої сестри. А ще інші переконували, що точно знають, що Надія розлучена, а чоловік її зрадив і пішов до іншої, от вона тепер нікому і не довіряє.

Так і губилося товариство в здогадках, бо жодну з чуток Надія і не підтверджувала, і не спростовувала. А ще, усі давно помітили, що з Наді не зводить очей Ігор – молодий перспективний спеціаліст їхньої фірми. Між ними була різниця у віці, Ігор років на п’ять був молодшим, але хлопець на це не зважав: то запропонує підвезти додому, то каву в обідню перерву принесе, то допоможе доробити терміновий проект.

А якось наважився Ігор в кінці робочого дня, коли вони вже доробили проект і крім них, в офісі не було нікого, зізнатися Надії, що та йому дуже подобається. Але у відповідь отримав рішучу відмову – сказала, що ніколи їм не бути разом.

А на наступний день Надія на роботу не прийшла, звільнилася. Ігор почав її шукати, але за вказаною адресою її теж не було. Хлопцю нічого не залишалося, як змиритися і жити наодинці зі своїми почуттями.

Тим часом, на роботі знову поповзли чутки, що Надія завела собі багатого залицяльника і переїхала з ним в інше місто. Ігор цим чуткам не вірив – не така вона, його кохана.

Наступна їхня зустріч відбулася через 13 років. Ігор випадково зустрів Надію в аеропорту, вони летіли одним рейсом на відпочинок в Туреччину. Так доля знову їх звела. Навіть в готелі поселилися у сусідніх номерах. Нехай і не зразу, але розмова по душах таки відбулася. В один з вечорів Надія відкрила Ігореві свою таємницю.

Жінка розповіла, що донька у неї від чоловіка, якого єдиного вона по-справжньому кохала. Це було справжнє почуття, яке приходить раз в житті. Але, її обранець був одруженим. Тому ці стосунки Надія не афішувала. В день, коли народилася їхня донечка, він їхав до них, але не доїхав, сталося непоправне… Дитину побачити йому так і не судилося.

То ж цим тягарем кохання і провини водночас так і жила Надія. Жила заради донечки, якій зараз уже 20 років. А що на неї не схожа – не біда. Вона – копія свого батька. Видно, доля так розпорядилася, що подарувала Надії продовження її любові, нехай і з присмаком гріху.

Ігор дивився на Надію і не міг відвести погляду. В свої 40 років вона виглядала просто неперевершено. Він думав над тим, як же його кохана сама себе покарала 20-ти роками самотності. Намагався її виправдати, адже душа не вибирає, в кого закохуватися.

З цієї подорожі Надія і Ігор поверталися разом, як пара. Чоловікові таки вдалося переконати Надю в щирості своїх почуттів до неї, які не тільки не згасли за 13 років, а, здається, ще більше розгорілися. Вона нарешті дала собі шанс – отримати шматочок щастя…

Олеся Біла.

Фото ілюстративне – people.desktopnexus.

You cannot copy content of this page