Зниження споживчого попиту, криза та інфляція збільшують вартість смартфонів. В результаті ринок флагманів скоротився, і користувачі все частіше вибирають щось більш дешеве для повсякденного використання. Попит на доступні смартфони незмінно високий, і, за даними аналітиків IDC, пристрої вартістю менше 400 доларів складуть 73% світових поставок мобільних телефонів в 2020 році.

Читайте Знай в Google News!

Найбільше в другому кварталі цього року споживачі віддавали перевагу гаджетам з цінником від 100 до 400 доларів, що дозволило цій ціновій категорії зайняти 60% світового ринку смартфонів. Найбільш активно такі пристрої закуповувалися в Латинській Америці, на Близькому Сході, в Центральній і Східній Європі, Африці та Азіатсько-тихоокеанському регіоні. Цікаво, що в США, де на покупці смартфонів не економлять, виріс попит на доступні пристрої з цінником до 200 доларів - з 20% до 27%.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

На середній ціновий сегмент, який коливається від 400 до 600 доларів, припало 11,6%. А за підсумками другого кварталу цього року він виріс на 4%. Найбільш активно такі смартфони купували в Китаї, де їх частка збільшилася з 8% до 21%.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony вибачилася за хаос, який відбувається навколо попереднього замовлення консолі майбутнього Sony PlayStation 5. Повідомляється, що консоль розкупили за рекордно короткий час, так що іншим бажаючим зробити попереднє замовлення не надавалася можливість.

Як повідомляв Знай.uа, компанія WhatsApp виправила баги і уразливості, які дозволяють хакерам зламувати акаунти користувачів. Правда, доказів злому все ж не було, чого не скажеш про наявність вразливостей.

Також Знай.uа повідомляв, експерти розповіли, що ж вибрати краще: машину, або автомобіль. З обох сторін були показані переваги і недоліки, так що в підсумку кожен зможе підібрати транспортний засіб для себе.