Підприємці Польщі просять уряд скасувати карантин для українців, щоб вони могли безперешкодно їздити на заробітки.

Так, стало відомо, що уповноважений з питань малих та середніх підприємств Адам Абрамовіч звернувся до віцепрем’єрки Польщі Ядвіги Емілевич з проханням скасувати карантин для працівників зі Східної Європи, передає Yavp.pl.

Заробітчани, фото з youtube
Заробітчани, фото з youtube


Відзначимо, що насамперед йдеться про прохання скасувати обов’язку відбувати карантин для працівників з України та Білорусі. Таке прохання пов’язане з непростою ситуацією польських роботодавців, бо вони відчувають істотні проблеми з працевлаштуванням іноземців, оскільки змушені чекати зайві 10 днів, поки люди, які перетнули кордон, відбудуть карантин.

“Працівники, які їдуть на вихідні додому, наприклад, в Україну чи Білорусь, після перетину кордону не можуть повернутися на роботу до Польщі без відбуття карантину”, – зазначає Адам Абрамовіч.

Заробітчани, фото: Getty Images
Заробітчани, фото: Getty Images


Відтак Уповноважений з питань малих та середніх підприємств попросив уряд повністю скасувати карантин для осіб, які перетинатимуть зовнішній польський кордон (Україна, Білорусь, Росія) з метою працевлаштування в Польщі. Зазначимо, що цей лист був надісланий 9 вересня, реакція уряду поки що невідома.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Польщі роботодавець замкнув у будинку українців, хворих на коронавірус

Як повідомляв портал Знай.ua, заробітчани розповіли, що українцям за кордоном платять мінімум

Також Знай.ua писав, в Україні з'являться нові аеропорти для заробітчан