Росія витискає з Криму проукраїнське населення, – постійний представник України при ООН

Росія намагається витіснити з півострова все проукраїнське населення, і в ООН про це проінформовані
 

Росія витискає з Криму проукраїнське нас…

Про це в інтерв'ю Крим.Реаліі розповів постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, передає Depo.Крим.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця назвав "величезною проблемою" демографічні зміни в анексованому Росією Криму. Кислиця переконаний, що Росія намагається витіснити з півострова все проукраїнське населення.

Дипломат зазначив, що десятки тисяч, а то й сотні тисяч росіян були переселені до Криму з моменту анексії. На цьому тлі, Кислиця висловив подяку тим українцям і кримським татарам, які, не дивлячись ні на що, продовжують залишатися на півострові.

"В останній резолюції по Криму є пункт про демографічні зміни населення в Криму. І це величезна проблема. І тут я хочу віддати належне і подякувати кримськотатарським патріотам, які, незважаючи на всі утиски, залишаються в Криму. Тому що перспектива вимивання проукраїнського населення в Криму – вона реальна. І це те, чого домагається країна-окупант в Криму – максимально видавити будь-кого, будь це кримські татари або інша етнічна меншина", – сказав Кислиця.

За словами постійного представника України при ООН, в організації про проблему знають. "В ООН знають про цю проблему, місія ООН з прав людини теж в курсі", – додав посол.

Керівник підконтрольного Росії управління статистики по Криму і Севастополю Ольга Балдина раніше повідомляла, що число жителів анексованого Криму з 2014 року зросло приблизно на 20 тисяч осіб. За інформацією Генеральної прокуратури України, за час анексії Криму Росією півострів покинули майже 48 тисяч осіб.

Раніше повідомлялося, що Держдума Росії розгляне "кримські" поправки до кодексів, якими передбачена відповідальність за заклики до порушення територіальної цілісності та спроби відчуження частини території.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Крим

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme