Про це заявив народний депутат України Муса Магомедов.

«Роботу над створенням ефективної законодавчої бази для держекоконтролю доведеться починати з нуля. Подані на початку року до парламенту про нього законопроекти, через кілька місяців жорсткої критики, все ж вирушили на доопрацювання», - повідомив Магомедов.

Депутат розповів, що Комітет з питань екологічної політики та природокористування за підсумками засідання 9 вересня створив робочу групу у складі представників громадськості, бізнесу та Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів для доопрацювання законопроекту про екологічний контроль (№3091). Альтернативний йому законопроект №3091-1 члени комітету відхилили, а законопроект №3417 «Про засади проведення позапланових заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища» вирішили спробувати інтегрувати в №3091.

"Одним словом, майже рік роботи законотворців полетів псу під хвіст. Ось як буває, коли пишеш закон під конкретні запити державного органу з необмеженими корупційними апетитами», - підкреслив Магомедов.

За словами депутата, В зареєстрованих законопроектах екоінспекція наділялася надмірними повноваженнями, що відкривало можливості для корупції і тиску на бізнес.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Залишається сподіватися, що автори законопроекту під час його доопрацювання (краще б – повного оновлення) сконцентруються на реальному захисті природи замість спроб замаскувати старі схеми в нових законах», - сказав Магомедов.

Нагадаємо, раніше президент Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок заявила, що прийняття законопроекту Про державний екологічний контроль (№3091) і впровадження його норм призведе до зупинки вітчизняної промисловості.

У свою чергу в Українській асоціації виробників феросплавів та іншої електрометалургійної продукції вважають, що законопроект про екологічний контроль (№3091) створює значні корупційні ризики і загрожує тиском на підприємців.