Новини

Прикордонники затримали групу хасидів-нелегалів на кордоні з Молдовою: відео

Прикордонники затримали групу хасидів-нелегалів на кордоні з Молдовою: відео

https://dpsu.gov.ua/ua/news/%20VIDEO%20-Identifikovane-palomnictvo-na-Odeshchini-viyavili-grupu-inozemciv-yaki-hovali-svoi-dokumenti/

В Одеській області на кордоні з Молдовою виявили групу паломників-хасидів, які нелегально знаходилися в Україні. 

Про це повідомили у Державні прикордонній службі.

Як зазначається, прикордонники Подільського загону виявили в районі кордону мікроавтобус “Мерседес Спринтер”, яким перевозили 11 іноземців, які нібито не мали при собі документів. За їх словами, вони намагалися потрапити на старовинне кладовище, а документи забули в одному з готелів Умані.

Однак прикордонники встановили, що всі вони їхали з Умані після завершення святкування Рош ха-Шана (єврейський новий рік). Після поглибленого огляду речей знайшли і паспорти – одного громадянина Франції і десяти громадян Ізраїлю. Всі паломники порушили правила перебування в Україні.

Матеріали про адміністративне порушення скерували до суду.

“Іноземцям заборонять в’їзд на територію України терміном на п’ять років і примусово повернуть до країни походження”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Закарпатті та Львівщині затримали хасидів, які намагались потрапити до України.

Раніше голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко в пункті пропуску “Нові Яриловичі” закликав декілька сотень хасидів, які намагаються потрапити в Україну, дотримуватися законів України.

5 серпня Україна ухвалила рішення про суттєве обмеження паломництва хасидів до Умані.

Нагадаємо, що уряд продовжив адаптивний карантин в Україні щонайменше до 31 жовтня, країну продовжать ділити на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу.

Україна закрила контроль для іноземців опівночі 28 серпня.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.