Ар’єв виклав новий аудіозапис розповіді найманця ПВК «Вагнер»

Ар’єв виклав новий аудіозапис розповіді найманця ПВК «Вагнер»

Терорист розповів про його участь у боях на Донбасі та в Сирії

Ар’єв виклав новий аудіозапис розповіді найманця ПВК «Вагнер»

Депутат «Європейської солідарності» Володимир Арʼєв оприлюднив запис розмови з російським військовим, який є найманцем ПВК «Вагнер» і брав участь у бойових діях на Донбасі та в Сирії. Аудіозапис розміщенона сторінці депутата у фейсбуці.

На записі розмова оперативного працівника з громадянином РФ Федіром Сергеєвим, мешканцем міста Камизяк Астраханської області, де зареєстрований за адресою вул. Дачна, 3. Має дійсний російський військовий квиток. Був серед окупантів на Донбасі у 2014-му. Воював у складі ПВК «Вагнер» проти народу Сирії, нагороджений Путіним медаллю «За відвагу» у 2018-му. Оператор ПЗРК.

Ар’єв виклав новий аудіозапис розповіді найманця «ПВК Вагнера»

«У розповіді про свої злочини в Україні засвідчив дуже важливу річ: російські інструктори із засобів протиповітряної оборони діяли на українській території, в тому числі в районі падіння збитого терористами Боінга МН17 ще ДО трагедії. Зрозуміло, що сам Сергеєв, який був в районі Сніжного, як будь хто з російських окупантів, буде заперечувати свою присутність в тому місці під час теракту. В Гаагу нікому не хочеться. Та черговий доказ причетності російських військових до терористичних дій на території України ми отримали», – написав політик.

Ар’єв виклав новий аудіозапис розповіді найманця «ПВК Вагнера»

Окрім цього, Ар’єв виклав фото документів найманця: внутрішній паспорт РФ, закордонний паспорт, військовий квиток, посвідчення «добровольця» (видане так званою «Міжрегіональною громадською організацією «Союз добровольців Донбасу»), посвідчення до нагород «Георгіївський хрест ДНР» і «Доброволець Донбасу», до медалі «За відвагу», медичні довідки.

Раніше повідомлялося, свідка у справі МАУ Цемаха віддали Кремлю за вказівкою Єрмака.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло