Через пандемію зародилися нові тренди / фото УНІАН Володимир Гонтар

Світова криза, викликана пандемією коронавірусу, призвела до глобальних змін бізнес-ландшафту, причому навіть у разі перемоги на COVID-19 немає підстав вважати, що світова економіка повернеться до докризового стану.

Про це на конференції «EBA Global Outlook» заявив керівник компанії «Джонсон і Джонсон Україна» Денис Голубчиков.

Читайте такожВижити в карантин. Як малий бізнес долає коронакризу

Відео дня

«За моїми відчуттями, за відчуттями колег з інших ринків, інших корпорацій - у великого корпоративного бізнесу є відчуття, що вже точно світ не буде таким, як раніше. Ми зараз заходимо в сильні тектонічні зміни бізнес-ландшафту, економічного ландшафту. Тому точно не варто очікувати, що зараз кількість кейсів вляжеться, ми усі знімемо маски, і світ повернеться до того, що було. Не повернеться. Як мінімум, зародилися тренди, які говорять про те, що сильно змінюється підхід, і це вже безповоротно», - сказав він.

"У великого корпоративного бізнесу є відчуття, що вже точно світ не буде таким, як раніше", - заявив Голубчиков

Також він зазначив, що не сподівається на швидке відновлення вітчизняної економіки після коронакризи.

Чергове падіння

"V-подібний варіант відновлення, він може і в W перетворитися. Хоча, мені здається, локально для України буде «найкоподобний», буде, як лого Nike, значний обвал і дуже повільне відновлення з тієї причини, що економіка – це сукупність величезної кількості ринків, різних секторів, вони поводяться по-різному, що в середньому дасть «найкоподобний» вихід з кризи», - сказав Голубчиков.

"Ми зараз заходимо в сильні тектонічні зміни бізнес-ландшафту, економічного ландшафту", - сказав Голубчиков.

За його словами, складність полягає в тому, що тільки зараз Україна починає переживати першу хвилю коронавірусу, як це було з європейськими країнами навесні. При цьому є підстави говорити про те, що в кінці жовтня в країні фіксуватимуть по 5000 нових випадків захворювання, а в листопаді – по 7000.

"Не варто очікувати, що зараз кількість кейсів вляжеться, ми усі знімемо маски, і світ повернеться до того, що було. Не повернеться", - сказав Голубчиков.

Прогноз