Четверо медиків на Рівненщині померли від коронавірусу

2243 0

Ми у соцмережах:

Четверо медиків на Рівненщині померли від коронавірусу

В Рівненській області медичні працівники інфікують коронавірусом здебільшого поза роботою. Проте є випадки, коли інфікування пов’язане з трудовою діяльністю. В управління Держпраці нарахували таких чотири десятки.

 Станом на 21 вересня 2020 року до Управління Держпраці у Рівненській області від закладів охорони здоров’я області надійшло 887 повідомлень про інфікування медичних працівників, з них 4 - смертельні.

У закладах охорони здоров’я створено комісії з розслідування гострих професійних захворювань на Covid-19 у медичних працівників. До складу комісій, відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, включено посадових осіб Управління.

Станом на 21 вересня 2020 року завершено 145 розслідувань гострих професійних захворювань медичних працівників на Covid-19, з них 43 випадки визнано пов’язаними з трудовою діяльністю, 102 – не пов’язаними.

У разі, якщо медичні працівники вважають, що їх трудові права порушуються, вони можуть звернутися будь-яким зручним способом до Управління Держпраці для вжиття заходів щодо усунення виявлених порушень і притягнення до відповідальності винних посадових осіб.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також