Від початку 2020-го року на Донбасі загинули 18 цивільних - ООН

Від початку 2020-го року на Донбасі загинули 18 цивільних - ООН

Фото: Фото Наталії Нагорної/ТСН

Серед загиблих - дитина.

Починаючи від січня 2020-го року, на Донбасі зафіксували 107 випадків поранення або загибелі цивільних громадян.

Про це йдеться доповіді про ситуацію з правами людини в Україні Управління Верховного Комісара Організації Об’єднаних Націй з прав людини.

В документі, де описана ситуація до 31 липня зазначається, що впродовж періоду загинула одна дитина і 10 неповнолітніх були поранені.

“У період з 1 січня до 31 липня 2020 року УВКПЛ зафіксувало 107 випадків загибелі або поранення цивільних осіб: 18 загиблих (десятеро чоловіків, сім жінок і один хлопчик) та 89 поранених (49 чоловіків, 30 жінок, шість дівчаток і четверо хлопчиків), що на десять відсотків менше порівняно з аналогічним періодом 2019 року (20 загиблих і 99 поранених)”, — йдеться в доповіді.

Нагадаємо, 13 вересня на окупованій частині Донбасу безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував порушення з боку російських найманців. Це пряме порушення режиму повного припинення вогню від 22 серпня та Мінських домовленостей. 

Також спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ) зафіксувала на окупованій частині Донбасу 5 танків та 21 реактивну систему залпового вогню типу БМ-21 "Град", які були розміщені бойовиками з порушенням ліній відведення.

Резніков просить Раду знайти альтернативне рішення щодо місцевих виборів на Донбасі

Резніков просить Раду знайти альтернативне рішення щодо місцевих виборів на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація