$ 39.67 € 42.52 zł 9.86
+14° Київ +14° Варшава +6° Вашингтон

На кордоні з Молдовою виявили хасидів-нелегалів

Ольга Коваль 22 Вересня 2020 13:59
На кордоні з Молдовою виявили хасидів-нелегалів

В Одеській області на кордоні з Молдовою виявили групу паломників-хасидів, які нелегально перебували в Україні. Їх виженуть з країни з п'ятирічною забороною на в'їзд.

У повідомленні Державної прикордонної служби наголошується, що прикордонники Подільського загону виявили в районі кордону мікроавтобус «Мерседес Спринтер», яким перевозили 11 іноземців, які нібито не мали при собі документів. За їх словами, вони намагалися потрапити на старовинне кладовище, а документи забули в одному з готелів Умані.



Прикордонники встановили, що всі хасиди їхали з Умані після завершення святкування Рош ха-Шана. Після поглибленого огляду речей знайшли і паспорта - одного громадянина Франції і десяти громадян Ізраїлю. Всі паломники порушили правила перебування в Україні. Матеріали про адміністративне порушення направили в суд.

«Іноземцям заборонять в'їзд на територію України терміном на п'ять років і примусово повернуть в країни походження», - йдеться в повідомленні.

Цьогоріч через пандемію коронавірусу в Умань, де розташована могила цадика Нахмана, приїхало кілька тисяч паломників. В попередні роки їхня кількість досягала 30−40 тисяч.

Xасиди-паломники пішли з пункту пропуску «Нові Яриловичі» поблизу с білоруським кордоном. З початку тижня вони перебували там в надії потрапити в Україну. Після відходу люди залишили після себе гори сміття.

У чотирьох паломників-хасидів, які перебували на кордоні Білорусі з Україною, підтвердили COVID-19.

Перебуваючи на кордоні, люди вирішили влаштувати імпровізований концерт і оригінально звернути увагу президента Зеленського на свої проблеми.