З початку війни загальна кількість загиблих цивільних осіб на сході України досягла 3 тисяч 367 осіб / фото REUTERS

За січень-липень 2020 року Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала на Донбасі на 10% менше жертв серед цивільних осіб, ніж за відповідний період минулого року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила голова місії Матільда Богнер під час презентації в Києві 30-го звіту місії щодо прав людини в Україні, який охоплює шість місяців - період з 16 лютого 2020 р. по 31 липня 2020 р.

«З 1 січня по 31 липня 2020 року наша місія зафіксувала 107 загиблих цивільних осіб: 18 людей були вбиті, 89 – поранені. І це на 10% менше, ніж за той же період у минулому році», - сказала Богнер.

За її даними, з початку війни загальна кількість загиблих цивільних осіб на сході України досягла 3 тис. 367 осіб і більш ніж 7 тис. зазнали травм та поранень.

«Ми визнаємо, що пакет додаткових заходів щодо підтримки припинення вогню, що було задіяно 27 липня, полегшив становище цивільного населення. З 1 серпня ми не зареєстрували жодного загиблого цивільного або жодного руйнування цивільних об’єктів внаслідок воєнних дій», - підкреслила Богнер.

Вона зазначила, що місія закликає сторони на Донбасі продовжувати дотримуватися режиму припинення вогню і поводитись відповідно до положень міжнародного гуманітарного права.

Крім того, Богнер додала, що місія ООН вітає рішення уряду щодо виплат компенсацій особам, які через війну втратили помешкання.

Читайте також"Питання поки відкладене": Резніков про миротворців ООН на Донбасі

Перемир'я на Донбасі