Новини

Служив у лавах “ДНР”: у Чехії засудили бойовика з Білорусі до 4,5 років в’язниці

Служив у лавах “ДНР”: у Чехії засудили бойовика з Білорусі до 4,5 років в’язниці

Фото: Reuters

Суд у Празі (Чехія) засудив бойовика так званої “ДНР”, громадянина Білорусі Олексія Фадєєва до чотирьох з половиною років в’язниці за допомогу проросійським сепаратистам. 

Про це пише місцеве видання novinky.cz.

Як зазначається, суд визнав чоловіка винним у допомозі проросійським сепаратистам, хоча спочатку звинувачення будувалося на терористичному акті. За звинуваченням у тероризмі громадянину Білорусі загрожувало до 20 років ув’язнення. Сам Фадєєв провину заперечував і заявив, що знаходився в окремих районах Донецької області, щоб “допомагати людям проти фашистів”.

Також вирок суду передбачає депортацію з Чехії на чотири роки.

“Не вдалося довести, що підсудний був людиною, яка брала участь в активних бойових діях, і що він стріляв у військовослужбовців української армії”, – заявив суддя.

На думку суду, Фадєєв займав тільки допоміжні посади. З 2014 по 2016 рік він кілька разів їздив на Донбас. На суді чоловік заявив, що на це його спонукали відеозаписи “звірств з боку нацистських угруповань щодо українських міліціонерів”. Фадєєв зізнався, що був залучений в охороні та патрулюванні, але стріляв тільки під час навчань.

Нагадаємо, на Луганщині прикордонники затримали колишнього бойовика “ЛНР”.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.