П’яний майор з Гощанського військкомату образив у маршрутці маму загиблого воїна АТО

17248 0

Ми у соцмережах:

фото: Вікторія Шинкаренко

Інцидент трапився тиждень тому в маршрутці «Курозвани – Рівне».

 Про нього розповідає у своєму Facebook волонтерка Вікторія Шинкаренко:

- Мама загиблого героя Дмитра Козачонка сіла в маршрутку «Курозвани – Рівне» по пільговому посвідченню. Пізніше у маршрутку зайшов майор теж по УБД. Той був напідпитку і почав згадувати свої бойові заслуги на аж двох ротаціях по пару місяців за шість років.

Між ними розпочалася словесна перепалка, суть якої полягає в наступному. Майор вважав, що він пільговий проїзд заслужив, а мама ні, бо її син загинув тому, що «долбо@б і сам винен».

Коли такими словами кидається ватне бидло в спортивках, то це жахливо, а коли таке собі дозволяє офіцер по формі це неприпустимо!
Я під’їхала на автовокзал зустріти маршрутку з «героєм». Відпоїла водою маму і єдине, що просила це вибачення у мами. Майор сказав, що не буде, бо він вважає, що так правильно. Я попередила, що викличу зараз ВСП, він відповів що йому все рівно і почав когось набирати. 

За п’ять хвилин приїхали люди в цивільному, сказали, що ВСП, вибачились перед мамою і забрали майора. Я підвезла маму додому. Вона розповідала, як втратила свідомість в аптеці ,коли повідомили про смерть сина.

Тут мамі почались дзвінки на телефон з Гощанського військкомату. Знаєте, як звернулися до мами? Що у вас там за «пріключєнія». Виявляється це «пріключєніє» таке просто було. Пропонували мамі забути інцидент!!!!

Мені одночасно телефонує ВСП і каже, що не може нас знайти на вокзалі. Виявляється, майор був п’яний, але хитрий. Люди, які його забрали, були його людьми.

Повертаюсь я на автовокзал, показую відео працівникам ВСП, це для них вже знайомий персонаж. Я обіцяла, що не буду оприлюднюват,и якщо він вибачиться і понесе дисциплінарну відповідальність.

Виявляється майор Грибчук тво Гощанського військомату. Тобто, це людина, яка призиває 19-річних хлопців, розповідає їм про обов’язок захищати Батьківщину, а потім мамі загиблого каже закопали і мать його в@об!

Наступного дня телефонували мені з військкомату і обіцяли, що майор Грибчук вибачиться перед мамою і проведуть службове розслідування. Потім через моїх знайомих просили не писати нічого про майора.

Виявилось, що майора швиденько відправили на навчання через три дні. Минув тиждень, мама вибачення так і не дочекалась.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також