Паломницькі місця поблизу найстарішого храму Гуцульщини облаштовують на Прикарпатті (ФОТО)

Автор: Застава Максим

25 Вер, 2020 09:46

Поділитись публікацією
Паломницькі місця поблизу найстарішого храму Гуцульщини облаштовують на Прикарпатті (ФОТО)

Кутські лісівники облаштовують паломницькі місця поблизу найстарішого храму Гуцульщини – церкви Успіння Пресвятої Богородиці у Пістині, якій незабаром виповниться 420 років.

Читайте також: Франківські студентки вибороли "золото" на Всеукраїнських змаганнях з волейболу

Про це повідомили на сайті Івано-Франківської облдержадміністрації.

Лісівники Кутського лісгоспу також долучилися до підготовчих робіт: виготовили інформаційні стенди про історію церкви, облаштували джерело «Іванова криничка», відремонтували підвісний міст і покращили хресну дорогу, що проходить через держлісфонд Косівського лісництва.

«Храм Успіння Пресвятої Богородиці побудований у 1600 році та має особливу історію. Церква має форму хреста. А два потоки, які протікають біля церкви, мають символічну назву Йордан», – розповідає Андрій Ониськів, т.в.о. директора «Кутське лісове господарство.

У церкві є старовинний іконостас, який перенесли з іншого храму, та образ святої Варвари, до якого приїжджають помолитись паломники. Неподалік джерела є вапнякова печера, де, на думку науковців, молилися ченці-самітники, які й звели колись оборонний монастир, на місці якого у 1600 році побудували храм Успіння Пресвятої Богородиці.

Теги: