Франківська облрада просить у держави кошти на ІФА-тестування для медиків

Автор: Застава Максим

25 Вер, 2020 11:17

Поділитись публікацією
Франківська облрада просить у держави кошти на ІФА-тестування для медиків

Оскільки Міністерство охорони здоров’я України декларує тестування медичних працівників як обов’язкове, а обсяг його вимагає значного фінансового ресурсу, депутати Івано-Франківської обласної ради просять на це кошти у держави.

Відповідне звернення до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова підтримали депутати облради на сесії 25 вересня, передає “Галка“.

За словами голови постійної комісії з питань охорони здоров’я Івано-Франківської облради Манолія Піцуряка, на ІФА-тест для кожного працівника потрібно близько 680 гривень.

“Медичні працівники, які безпосередньо надають медичну допомогу хворим або здійснюють догляд за хворими на COVID-19, працівники лабораторій, які обробляють зразки біоматеріалів, працівники патанатомічних, судово-медичних бюро, які беруть участь у розтині тіла чи взятті секційного матеріалу, один раз на 14 днів підлягають тестуванню методом імуноферментного аналізу,  а інші медпрацівники один раз на 30 днів.

На сьогодні тестування медичних працівників здійснюється власним коштом закладів охорони здоров’я”, – зазначають у зверненні.

Тож депутати облради просять передбачити в Державному бюджеті закупівлю тест-систем для проведення тестування медичних працівників методом імуноферментного аналізу, або виділити цільові кошти  місцевим бюджетам на їх придбання.