У Львові реставрують скульптури 300-річного Домініканського собору

25.09.2020, 12:36
Культура
У Львові реставрують скульптури 300-річного Домініканського собору - фото 1
Старовинні скульптури Себастіяна Фесінґера, що розташовані на даху 300-річного Домініканського собору, планують відновити.

Старовинні скульптури Себастіяна Фесінґера, що розташовані на даху 300-річного Домініканського собору, планують відновити.

Про це інформує 24 канал.

Керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко зазначила, що скульптури розпочали відновлювати на початку вересня, а завершити роботи планують до кінця жовтня 2020 року, пише 24 канал із посиланням на фейсбук сторінку ЛМР.

Суму, яку витратять на реставрацію, поки назвати не можуть, оскільки робота дуже клопітка. Варто зауважити, що собор в такому об'ємі реставрують чи не вперше, тому кінцевий результат ще достеменно не відомий.

У Львові реставрують скульптури 300-річного Домініканського собору - фото 59073

 

У 2019 році у храмі реконструювали усі вікна, відреставрували близько 500 квадратних метрів вітражів, замінили дубові рамки вікон та відновили металеві решітки. А у 2020 році завершили реконструкцію даху та куполу.

Себастіян Фесінґер - скульптор та архітектор середини 18 століття німецького походження. Його вважають одним з головних представників львівського рококо разом з Йоганом Ґеорґом Пінзелем і Антоном Осинським.