UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Прикарпатські депутати вимагають повернути обов’язкове ЗНО з української літератури

На сесії Івано-Франківської обласної ради депутати виступили проти сказування обов’язкого ЗНО з української літератури у 2021 році

Прикарпатські депутати вимагають поверну…

Депутати Івано-Франківської обласної ради занепокоєні намірами Міністерства освіти і науки України та Українського центру оцінювання якості освіти запровадити можливість вибору здавати тестування з української мови або української мови та літератури під час зовнішнього незалежного оцінювання. Про це йшлося під час сесії Івано-Франківської обласної ради, пише Depo.Прикарпаття з посиланням Бліц-Інфо. Відтак, прийняли звернення до Кабміну з вимогою повернути обов’язкове ЗНО з української літератури.

"Тестування з української мови та літератури було обов’язковим для всіх вступників до вищих навчальних закладів. Його скасування несе пряму загрозу освітній реформі та гуманітарній політиці в Україні. Адже знання як української мови, історії України, так і української літератури – це питання національної безпеки держави", – зазначають депутати у зверненні.

Депутати закликають Міністерство освіти і науки України вжити заходів щодо запобігання внесення змін до нормативно-правових актів, які регулюють процедуру проведення зовнішнього незалежного оцінювання, залишивши обов’язковим проходження випускниками загальноосвітніх навчальних закладів України тестування з української мови та літератури.

Як зауважив голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, нехтування предметами української історії, мови, літератури в навчальних програмах загальної середньої та вищої школи, ініціатива щодо виведення української літератури з переліку обов'язкових для ЗНО предметів - це диверсія проти підвалин незалежної національної держави і проти її безпеки.

Звернення до Кабміну підтримали 63 депутати обласної ради.

Нагадаємо, що НАЗК виявило у прикарпатського посадовця та ексмера Калуша приховані мільйони.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Прикарпаття

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme