Новини

Президент Зеленський здивувався великим чергам на українсько-словацькому кордоні і вирішив за рік оновити КПП

Міжнародний автомобільний пункт пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке» на українсько-словацькому кордоні має бути включений до Національної програми «Велике будівництво» й наступного року нарешті добудований. Таке завдання поставив Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Закарпатської області, - інформує пресслужба Закарпатської ОДА.

Повертаючись в Україну зі Словаччини, де перебував з офіційним візитом, Володимир Зеленський зауважив багатокілометрові черги фур через пункт пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке». За інформацією Голови Державної прикордонної служби України Сергія Дейнеко,  черги виникли через те, що на пункті пропуску з боку Словаччини зламався сканер, і тепер пропускна спроможність пункту впала до п'яти вантажівок на годину. «Вони забирають лише п’ять вантажних транспортних засобів на годину, це на добу – 120 транспортних засобів», – повідомив голова ДПСУ.

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко зазначив, що для пришвидшення робіт на пункті пропуску можна взяти за основу проект реконструкції, який було розроблено раніше.

Він передбачає відновлення наявних будівель, спорудження боксу для поглибленого огляду, влаштування пішого переходу, систем відеоконтролю та зважування. Для завершення робіт необхідно 146,7 млн грн, 8 млн грн з яких передбачені в кошторисі поточного року й будуть використані для закінчення робіт на пішохідній ділянці. Завершення об'єкта в повному обсязі та введення в експлуатацію планується у грудні 2021 року.

Нагадаємо, ще у 2018 році ЄС ухвалив рішення закрити програму реконструкції пунктів пропуску на західному кордоні України, розпочатому ще у 2014 році. Причини – затримка та неефективне використання коштів українською стороною щодо реконструкції та відкриття нових пунктів пропуску. В результаті Україна втратила майже 30 млн. євро. Одним із «недобудованих» КПП став пункт пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке».

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.